ÜRO peasekretär kutsus maailma kiiresti Ebola-puhangule reageerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ban Ki-moon
Ban Ki-moon Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kutsus rahvusvahelist kogukonda kiiresti reageerima Lääne-Aafrika riikides üha enam ohvreid nõudvale Ebola-viiruse puhangule.

Ban ütles tänasel pressikonverentsil, et globaalne koordineeritud reageering on ülimalt tähtis.

Ban teatas, et ta määras ÜRO tervishoiueksperdi David Nabarro koordineerima maailmaorganisatsiooni tegevust võitluses Ebolaga. Nabarro on varem juhtinud ÜRO jõupingutusi selliste nakkushaiguste nagu SARS ohjeldamisel.

«Me peame hoiduma paanikast ja hirmust,» ütles Ban. «Ebolat saab takistada.»

«Ressurssidega, teadmistega, varajase tegutsemise ja tahtega saavad inimesed selle haiguse üle elada,» ütles Ban. «Ebola on mujal edukalt kontrolli alla saadud ning me saame teha seda ka siin.»

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) andmetel on Ebola puhang nõudnud Lääne-Aafrika riikides vähemalt 1013 inimese elu.

Viirus avastati märtsis Guineas ning on sestpeale levinud Sierra Leonesse, Libeeriasse ja Nigeeriasse. Tegemist on rängima puhanguga alates Ebola-viiruse avastamisest neli aastakümmet tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles