Ida-Ukraina konfliktis hukkunute arv on kahe nädalaga kahekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalinina surnukuur Donetskis.
Kalinina surnukuur Donetskis. Foto: AFP/SCANPIX

Ida-Ukraina relvakonfliktis hukkunud inimeste hulk on kahe nädalaga kasvanud pea kaks korda 2086-ni, ohvrite seas on vähemalt 20 last, teatas ÜRO inimõigusagentuur.

Hukkunute arvu 10. augusti seisuga on võrreldud 26. juuli kokkuvõttega, mis näitas ohvrite arvuks 1129. ÜRO kõrgema inimõigusvoliniku büroo andmeil on tegemist väga konservatiivse hinnanguga.

18. juuni seisuga oli Ida-Ukraina kriisis hukkunud 356 inimest, näitas ÜRO statistika.

Hukkunute seas on Ukraina relvajõudude sõdurid, tsiviilisikud ning relvarühmituste liikmed, teatas maailmaorganisatsiooni esindaja Cecile Pouilly, kelle sõnul on elu kaotanud tsiviilisikute arv tegelikkuses tõenäoliselt suurem.

Esindaja väitel on informatsioon hukkunud tsiviilisikutest puudulik, kuna häiritud sidesüsteemide tõttu puudub tihti võimalus hädaabiteateid edastada.

Alates aprilli keskpaigast on piirkonnas tapetud keskmiselt 60 inimest päevas, kuid 30. juuli ning 5. augusti vahel on keskmine hukkunute arv tõusnud 70-ni.

Vigastatute arv on samuti kasvanud. 10. augusti seisuga oli konfliktis haavatasaanuid peaaegu 5000, samas kui 26. juuli seisuga oli nende arv 3500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles