Õhutõrjepataljon sai uue ülema

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Tapal toimunud tseremoonial võttis major Priit Pikner õhutõrjepataljoni juhtimise üle.
Täna Tapal toimunud tseremoonial võttis major Priit Pikner õhutõrjepataljoni juhtimise üle. Foto: Kaitseväe peastaap / www.mil.ee

Täna 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus aset leidnud tseremoonial andis senine õhutõrjepataljoni ülem major Harles Kosk pataljoni juhtimise üle major Priit Piknerile.

Major Pikner on lõpetanud Kõrgema Sõjakooli 2003. aastal ning karjääri kaitseväes alustas ta ajateenijana Tartu üksik-jalaväepataljonis 1998. aastal, teatas kaitseväe peastaap.

Alates 2004. aastast on major Pikner teeninud õhutõrjes, olles 2004. aastal esimene toona Tapa väljaõppekeskusesse loodud õhutõrjepatarei rühmaülem. Lisaks on ta õhutõrjepataljonis täitnud nii patareiülema, operatiivsektsiooni ülema kui aastatel 2012-2013 staabiülema ametikohustusi. Enne pataljoniülema ametikohale asumist õppis major Pikner Balti Kaitsekolledžis, kus omandas sõjalise väljaõppe kolmanda taseme.

Seni õhutõrjepataljoni juhtinud major Harles Kosk jätkab teenistust kaitseväe peastaabi operatiivosakonna lahingutoetusejaoskonna õhutõrjeinspektorina, kus tema ülesanneteks on õhutõrje kui relvaliigi arendamine ning lahinguvõime tõstmine. Ajateenijana õhutõrje-alase väljaõppe läbinud Kosk lõpetas 2002. aastal Soome riigikaitsekõrgkooli ning on teeninud nii patareiülemana, õhutõrjekooli ülemana kui pataljoni staabiülemana. Pataljoniülema ametikohale asus ta 2011. aastal.

Õhutõrjepataljon asub Tapal ning kuulub kaitseväe suurima manööverüksuse 1. jalaväebrigaadi koosseisu. Pataljoni ülesandeks on vastase õhuründevahendite, seahulgas lennukite, kopterite ja mehitamata lennuvahendite tõrjumine ja hävitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles