Minister: keskkooli pääsemiseks tuleb teha sisseastumiskatseid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi lõputunnistus võib varsti paljude jaoks vaid unistuseks jääda.
Gümnaasiumi lõputunnistus võib varsti paljude jaoks vaid unistuseks jääda. Foto: Egert Kamenik.

Haridusminister Tõnis Lukas soovib seadusemuudatust, mis kohustaks kõiki keskkooli pürgijaid tegema ühtseid sisseastumiskatseid.

«Keskkooli ei peaks minema kõik, kes seal praegu õpivad,» vahendas Vikerraadio haridusminister Tõnis Lukase tänasel pressikonverentsil öeldut.

Lukase sõnul on kutsekoolidesse minejate hulk vähenenud ning praegu käib elav arutelu, kuidas seda haridusliiki populariseerida. «Seda tuleb teha ja selleks on vaja teha raskeid otsuseid, kaasa arvatud see, et kõik ei peaks keskkooli minema,» rõhutas minister. 

Lukase sõnul esitab ta veel sel sügisel seadusemuudatuse, mis kohustab kõiki keskkooli pürgijaid tegema ühtseid sisseastumiskatseid.

«See paneb osa inimesi enne peatuma ja nad ei lähe /.../ lihtsalt põhikoolist sama kooli gümnaasium, vaid mõtlevad enne või mõtlevad nende vanemad, et võib-olla on õigem /../ minna kutsekooli, kui sealsed erialad huvitavad rohkem,» ütles Lukas.

Eesti hariduse tulevikust rääkides ütles minister, et õpilaste arv kõigis kooliastmetes väheneb ning tulevikus kasvab nende koolide hulk, kus on ainult gümnaasiumi osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles