Põhja-Korea tervitas paavsti raketikatsetusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea tulistas merre viis raketti, samal ajal kui paavst Franciscus jõudis Lõuna-Korea pealinna Souli. Paavst plaanib visiidi viimasel päeval viia läbi Koreade-vahelise «lepitusmissa».

Põhja-Korea on hoiatanud, et kui lõunanaabrid otsustavad USAga korraldada ühisõppuse, viib see riigid «sõja äärele». Taolised ähvardused on kujunenud rutiinseks.

Põhja-Korea ei reageerinud Souli pakkumisele kõrgetasemelised läbirääkimised korraldada, ent andis välja pika nimekirja tingimustest, mida naaber täitma peaks, kui häid suhteid soovib. Üheks tingimuseks on järgmisel nädalal algava ühisõppuse ärajätmine.

Iga-aastane Ulchi-Freedom Guardian õppus harjutab Põhja-Korea sissetungi tõrjumist. Suure osa õppusest moodustab arvutisimulatsioon, kuid kaasatatud on ka mitukümmend tuhat Lõuna-Korea ja USA sõdurit.

Põhja-Korea on viimastel kuudel raketikatsetusi suurendanud. ÜRO on sellist käiku tauninud, kuivõrd need on vastu võetud resolutsiooniga keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles