Pööri- ja kaldanoodad on Peipsil taas lubatud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C.
Veetemperatuur tõusis Peipsi järves Mustvee jaamas maksimumini 27. juulil, näidates seal 27,8 ˚C. Foto: Postimees/Scanpix

Valitsus kinnitas täna keskkonnaministeeriumi määruse muudatuse, millega lubatakse edaspidi Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel kasutada kalapüügiks taas pööri- ja kaldanoota.

Ministeeriumi teatel tohtis kaldanootadega kala püüda 2013. aastani, kuid pöörinoodad on olnud ajutiste püügikitsendustega keelatud juba alates 2007. aastast.

Mullu lasi kalapüügikomisjon koostada teadusuuringutel põhineva ettekande, mis käsitleks eri konstruktsiooniga pööri- ja kaldanootade püügivõimsust ning koguti ka püügikorralduse ettepanekuid. Esitatud informatsiooni ja ettepanekute alusel otsustati neid püügivahendeid taasa lubada, sest nad on järveelustiku suhtes piisavalt keskkonnasõbralikud.

Pöörinoodaga saab püüda ahvenat, koha ja särge, vähemal määral ka haugi ja latikat. Kaldanoodaga saab püüda peamiselt särge ja ahvenat.

Kasutada lubatud püügivahendite loetelu täiendatakse viie kaldanooda ja kolme pöörinoodaga, kuid püüniste jaotus maakondade vahel võrreldes varem lubatuga ei muutu. Eelnõuga lisatavad püügivahendid võimaldavad tööd ligi 20 kalurile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles