ÜRO on kaotamas venemaalaste silmis usaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin.
Venemaa suursaadik ÜROs Vitali Tšurkin. Foto: SCANPIX

Venemaalaste toetus ÜRO tegevusele on kahanenud 24 protsendini ning enamik arvab, et maailmaorganisatsiooni tegevus ei vasta Venemaa huvidele, teatasid sotsioloogid.

Kui 2000. aastal pidas ÜRO tegevust maailma asjades positiivseks 55 protsenti küsitletutest, siis sel aastal vaid 24 protsenti, selgus Avaliku Arvamuse Sihtasutuse uuringust.

Nende venemaalaste hulk, kelle arvates on ÜRO-l märkimisväärne mõju maailma asjadele, on vähenenud 54 protsendilt 34ni.

Sotsioloogide sõnul oli  48 protsenti küsitletutest arvamusel, et riigid ei peaks täitma ÜRO otsuseid, kui nad peavad neid valeks. 2003. aastal arvas seda 23 protsenti vastanutest. Vastupidisel seisukohal on 23 protsenti (2003. aastal 52 protsenti).

Kui 2000. aastatel arvas 25 protsenti venemaalastest, et ÜRO tegevus vastab Venemaa huvidele, siis praegu on neid ainult 13 protsenti. Samas on 63 protsenti seisukohal, et maailmaorganisatsiooni tegevus ei vasta Moskva huvidele.

24 protsenti vastanutest ütles, et Venemaal on märkimisväärne mõju ÜRO tegevusele, 35 protsenti pidas seda mõju väikeseks.

Avaliku Arvamuse Sihtasutus küsitles 1500 inimest 2.-3. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles