Venemaa koostab nimekirja sanktsioonierandeist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi rahvas Hispaania sinki imetlemas.
Peterburi rahvas Hispaania sinki imetlemas. Foto: SCANPIX

Venemaal valmistatakse ette erandite nimekirja möödunud nädalal kehtestatud toiduimpordi keelule, teatas täna esimene asepeaminister Arkadi Dvorkovitš. Tema sõnul peetakse eriti silmas diabeetikutele mõeldud tooteid.

«Ettepanekud keelatud importkauba nimekirja erandite tegemiseks saavad valmis homseks ja need puudutavad sensitiivseid lisaklausleid erinevatele sotsiaalsetele gruppidele nagu näiteks inimesed, kellel on diagnoositud diabeet,» rääkis Dvorkovitš. Ta lisas, et erandite seas võivad olla ka sellised tooted nagu näiteks seemned, mis aitaksid tõsta Vene põllumajandustootjate konkurentsivõimet.

Juba möödunud nädalal Austraalia, Kanada, Norra, ELi ja USA toitu keelates teatas Vene peaminister Dmitri Medvedev, et piirangud ei laiene näiteks lastetoidule, samuti asjadele, mida venelased ise välismaalt ostavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles