Eesti laevakaitsjate passide tagastamist arutatab kohus esmaspäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures. Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval otsustas Tuticorini magistraadikohtunik, et Eesti laevakaitsjate passide ja isiklike asjade tagastamise arutelu lükkub esmaspäevale, 18. augustile.

«Eesti kodanike advokaat on valmis saanud dokumendid, et anda sama kaasus sisse Madurais asuvasse ülema astme kohtusse,» ütles BNSile New Delhis asuv Eesti konsul Mats Kuuskemaa. «Sama kaasusega, mida arutatakse Tuticorini magistraadikohtus, pöördutakse paralleelselt Madurais asuvasse osariigi ülemkohtusse.»

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi on varem öelnud, et India politsei on viimastel nädalatel sihilikult viivitanud Eesti laevakaitsjatega seonduva kohtuprotsessi lõpetamisega ja takistanud neile isiklike asjade ning dokumentide tagastamist.

India  lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris mullu 18. oktoobril kinni peetud USA mereturvafirmale Advanfort kuuluva piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Detsembris esitati kogu kinni peetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises. Tänavu 26. Märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed, sealhulgas 14 Eesti laevakaitsjat, kautsjoni vastu vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles