Hädamaandunud lennukis viibinu: kõige hullem oli ootamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul Tallinna lennuväljal hädamaandumise teinud lennukis viibinud reisija Laura sõnul reisijate seas tõsist paanikat ei tekkinud, kõige hullem oli lennukis viibinutele maandumise ootamine.

Pardal olid ka noored sportlased, kes olid teel Hiina noorte olümpiamängudele. Laura Lehiste jutustas Postimehe reporterile, et lennuki personal oli väga abivalmis ning infot toimuva kohta ja korraldusi jagati nii eesti kui inglise keeles. «Päris paanikat ei tekkinud. Osa reisijaid tegi kõvemat häält ja olid natuke mures, aga isegi väiksed lapsed olid rahulikud. Kõik suudeti ilusti maha rahustada,» ei olnud Laura kiidusõnadega kitsi.

Kuigi lennuki rehvi purunemine selgus peagi pärast õhkutõusmist, ei lubatud sel kohe maanduda, vaid õhulaev pidi esmalt kütust kulutama, et lennuk kergem oleks. «Kõige hullem oli see ootamine lihtsalt. Et me pidime veel 50 minutit tiirutama ja siis lõpuks saime edukalt maa peale.»

Küsimusele, milliste tunnetega ta järgmisele lennule läheb, vastas neiu, et päris kerge südamega enam mitte. «Praegu on natuke närv ikka sees, aga õnneks läks maandumine hästi.»

Tallinnas tegi täna kell 20.24 hädamaandumise Estonian Airi lend OV473, millel oli purunenud rehv. Amsterdami teel olnud lennuki CRJ900 pardal viibis 82 reisijat ja 4 meeskonnaliiget. Lennuki maandumine kulges kõrvalekalleteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles