Kiiev: Venemaa peab konvoi piiril üle andma Punasele Ristile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa väidetav humanitaarkonvoi
Venemaa väidetav humanitaarkonvoi Foto: SCANPIX

Kiiev on valmis osutama Rahvusvahelisele Punasele Ristile (ICRC) korralduslikku abi Vene humanitaarkonvoi lasti toimetamisel sihtkohta, ent Venemaa peab selle esmalt abiorganisatsioonile üle andma, ütles Ukraina sotsiaalpoliitika minister Ljudmilla Denissova.

«Kui Venemaa tõesti tahab aidata Donetski ja Luganski oblasti elanikke, peab ta lasti üle andma Punasele Ristile. Valitsus on valmis andma sellele organisatsioonile igasugust abi, mida see vajab. Punaselt Ristilt asjassepuutuva dokumentatsiooni saamise korral kaalub sotsiaalministeerium kiiremas korras lasti humanitaarotstarbeliseks liigitamist. Selleks peab Venemaa andma Ukraina piiril lasti üle Punasele Ristile,» ütles Denissova neljapäeval.

Teisipäeval teekonda Ukraina suunas alustanud Vene humanitaarabikolonn on jõudnud Ukraina piiri lähistele. Algselt teatati, et konvoi suundub Ukraina Harkivi oblasti poole, ent neljapäeval võttis see suuna separatistide valduses olevale Luganski oblasti Izvarino piiripunktile.

Ukraina võimud on teatanud, et ei lase konvoid ilma Punase Ristiga heakskiiduta riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles