Kuressaares tabati annetusi koguvad petturid

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile anti politseile teada, et Kuressaares kurttummadele annetusi koguvad inimesed võivad olla petturid. Mehed tabati kaaslinlaste abil ning neile määrati rahatrahv.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Graki sõnul tuli eile politseile mitu teadet selle kohta, et tõmmud mehed tülitavad Kuressaare tänaval inimesi ja koguvad annetusi. Linlased andsid teada, et nende arvates võib olla tegemist pettusega.

Eile pärastlõunal toimetas politsei kaks Rumeeniast pärit noormeest Kuressaare kesklinnast politseijaoskonda, et kontrollida tegevuse seaduslikkust. Mõne aja pärast toimetati jaoskonda veel kaks meest, kes tabati pargi lähedusest.

Meeste käest ei leitud annetuste registreerimise lehti, sest ilmselt olid mehed jõudnud need enne politsei sekkumist ära visata. Tähelepanelikud inimesed leidsid aga registreerimislehed üles ja viisid paberid politseijaoskonda. Pressiesindaja sõnul leiti eelnimetatud lehti hiljem ka meeste sõidukist.

Politsei määras neljale Rumeenia Vabariigist pärit mehele, kes olid vanuses 18-21, väärteomenetluse kiirmenetluse korras karistuseks rahatrahvi. Karistuse määramise aluseks oli karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu. Mehed lahkusid saarelt pärast politseist vabanemist.

Kuressaare kriminaaltalituse eriasjade uurija Veigo Väli kiidab kaaslinlasi, kes kahtlustäratavast tegevusest politseile kiiresti teada andsid ja kaasabi osutasid. «See, kui kogukond politseiga koostööd teeb ja kahtlust äratavale tegevusele kiiresti reageerib, aitab politseil pahategijatele jälile jõuda, ebaseaduslikku tegevusse sekkuda ning teole järgneb ka kiire karistus,» ütles Väli.

Väli tuletab meelde, et ametlikud annetuste kogumised käivad tavapäraselt konkreetsete asutuste või ühingute eestvedamisel ning arveldamine toimub panga vahendusel. Kui annetusi kogutakse sularahas, näiteks loomade varjupaigale, siis on sellised annetuskastid selgelt mõistetavalt tähistatud, kindlalt suletud ja nende käitlemine toimub kindlate reeglite järgi.

Vaatamata sellele, et petturid kasutasid annetuste registreerimise lehti, kus oli viidatud annetatud summadele, ei ole politseile keegi teada andnud ühestki maksmise juhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles