Ojulandi partei astus sammu edasi

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kristiina Ojulandi juhitav Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE) teatas, et andis täna Harju maakohtu registriosakonda sisse dokumendid, mis on vajalikud erakonna asutamiseks.

«Oleme enda poolt lõpetanud kontrolli erakonnaga liitunute osas, et olla kindlad liitumisavalduste andmete õigsuses ning teinud vajalikud õiguslikud toimingud,» ütles erakonna üks asutajaliige Kristiina Ojuland.

«Loodame, et riigipoolsed toimingud sujuvad ladusalt ja et peagi on inimkeskset poliitikat teostav erakond registreeritud,» lisas ta.

Ojulandi sõnul on tal hea meel, et erakonna asutamise protsess on lõppemas, kuid nentis, et suur töö tugeva erakonna ülesehitamiseks on veel ees.

RÜE teatas ka, et edaspidine liitumisprotsess erakonnaga pole peatunud. Erakonna registreerimise järel hakatakse tegelema allorganisatsioonide loomisega, et valmistuda üle- eestiliselt riigikogu valimisteks.

Kristiina Ojuland teatas selle aasta alguses, et soovib luua uue partei. Esialgselt soovis Ojuland võtta partei nimeks kunagise NO99 teatrietenduse eeskujul «Ühtne Eesti», kuid teater keeldus kaubamärgi loovutamisest. Pärast seda otsustati uue erakonna nimeks võtta Rahva Ühtsuse Erakond.

Postimees kirjutas juulis, et RÜE eestvedajad on rääkinud, et soovivad inimeste poolehoidu võita sellega, et annavad rohkem kui suured parteid sõnaõigust tavalistele inimestele. Samuti, et partei eestvedajad tahavad oma erakonnas panna maksma põhimõtte, et kõigi ideid ja ettepanekuid tuleb kuulata ning arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles