Hädamaandumise teinud Estonian Airi lennukil purunes rehv ka juunis

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki purunenud rehv.
Lennuki purunenud rehv. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eile Tallinna lennujaamas hädamaandumise teinud Estonian Airi lennukil purunes rehv ka 30. juunil Amsterdami lennuväljal, ent lennuk ei olnud purunenud rehviga jõudnud veel õhku tõusta.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Esikelinen kinnitas, et lennuk ei olnud Amsterdamis hoovõturajalt veel õhku tõusnud kui purunenud rehv avastati. Rehv on hetkel ekspertiisis.

Seejuures purunes ka Amsterdamis lennuki vasakpoolse tagumise teliku sisemine rehv, nagu eilegi.

Viimati kontrolliti probleemset lennukit 13. augustil. Rehvil mõõdeti ka rõhku ja tehti väline vaatlus. «Selline rutiinne kontroll tehakse iga kahe päeva tagant,» ütles Eskelinen, kelle kinnitusel on lennuk hetkel hoolduses.

«Esmalt viiakse läbi väga põhjalik kontroll ja uuritakse, mis on saanud kahjustada. Kui lennuk on hoolduse ja testid edukalt läbinud, alles siis saadetakse see liinile,» lisas ta.  

58 reisijat läksid Amsterdami juba eile õhtul lisalennukiga ning 17 inimest paigutati hotelli. Soovi korral oleks lennufirma reisijatele raha tagasi maksnud, ent keegi Tallinn-Amsterdami liinil lennust ei loobunud. Kuna tehniline rike läheb erakorraliste asjaolude alla, siis pole reisijatel võimalik hüvitist taotleda.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures töötav transpordiõnnetusi uuriv ohutusjuurdluse keskus kinnitas, et lennuki rehvi purunemist tuleb ikka ette ja seda ei loeta ohtlikuks.

«Rehvi purunemine on intsident, mida ikka ette tuleb ning seda ei loeta tõsiseks ega ohtlikuks intsidendiks,» ütles ohutusjuurdluse keskuse juht Jens Haug lisades, et üldiselt ei ole selliseid intsidente ka otstarbekas uurida.

«Aga me kogume informatsiooni ja anname hinnangu kindlasti. Avame juurdluse juhul kui näeme mingeid asjaolusid, mis viitavad süsteemsele riskile,» lisas Haug.

Eile kella 19.13 ajal teatati, et Tallinna lennujaamas maandub purunenud rehviga lennuk ning lennukis on 82 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Päästjad suundusid lennujaama territooriumile, kus neid võttis vastu Tallinna lennujaama päästeteenistus. Päästjad koostöös lennujaama päästeteenistusega koostasid tegevuskava ning hakkasid valmistuma lennuki hädamaandumiseks. Lennuk maandus õnnelikult Tallinna lennujaama kella 20.23 ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles