Kohtumine Sotšis: Putin rääkis majandusest, Niinistö Ukraina kriisist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin koos Soome riigipea Sauli Niinistöga (vasakul) täna Sotšis asuvas Botšarov Rutšei residentsis.
Vene president Vladimir Putin koos Soome riigipea Sauli Niinistöga (vasakul) täna Sotšis asuvas Botšarov Rutšei residentsis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin rõhutas Soome riigipeale Sauli Niinistöle peetud tervituskõnes Venemaa ja Soome häid  majandussidemeid.

Nii mainis ta näiteks Soomest tellitud laevu. Samas väljendas Putin kurbust Soome-Vene kaubavahetuse vähenemise üle, kuid rõhutas, et selle taga pole üksnes poliitilised probleemid.     

«Soome majandussfäär on investeerinud väga palju Vene majandusse ja loodan, et soomlastest investorid tunnevad end Venemaal hästi.»   

Putin meenutas, et Venemaa on Soomele tähtsaim väliskaubanduspartner.

Niinistö mainis tervituskõnes majanduse kõrval ka sensitiivset rahvusvahelist olukorda. «Ukraina katastroof, mis kindlasti puudutab meid kõiki, kajastub ka laiemalt. Pean silmas seda, et Venemaa ja Euroopa Liidu omavaheline suhe on saanud hoope. Globaalses maailmas oleme aga kuulnud jutte külmast sõjast või selle lähedal olemisest.»       

Niinistö ütles, et tema arvates oleks hea arutada võimalusi, et kuidas peatada Ukraina kriisi põhjustatud pingeid ja stabiliseerida olukorda.

Soome meedias liikuvate kuulduste järgi on võimalik, et Niinistö lendab Sotšist Kiievisse, et kohtuda president Petro Porošenkoga.

Kohtumine Sotšis asuvas Botšarov Rutšei residentsis algas tunnise hilinemisega ehk kella 13 paiku ja kestis ligi kolm tundi.  

Ajakirjanikud küsimusi esitada ei saa, riigipead teevad kumbki meediale avalduse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles