Parts: praegune konflikt lõpeb Venemaa lagunemisega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endiste peaministrite debatt Arvamusfestivalil. Andres Tarand, Siim Kallas ja Juhan Parts
Endiste peaministrite debatt Arvamusfestivalil. Andres Tarand, Siim Kallas ja Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Juhan Parts (IRL) avaldas Arvamusfestivalil arvamust, et praegune rahvusvaheline konflikt kestab kümme aastat ning lõpeb Venemaa lagunemisega.

Parts märkis endiste peaministrite debatil, et ees on raske aeg, sest Eesti on sattumas rahvusvahelise konflikti keskmesse. «See kestab vähemalt kümme aastat ja lõpeb Venemaa lagunemisega,» ennustas ta veendunult.

Eesti-Vene suhetest rääkides lisas ta, et piirileppest olulisem on see, kuidas selle Venemaaga suhteid korraldatakse. «Pole vaja tüli norida, aga ka mitte lipitsemist - ega veel hullem, naivismi,» ütles Parts. «Praegu ei ole meil Venemaaga normaalset poliitilist dialoogi.»

Talle sekundeeris Siim Kallas, kel on Euroopa Komisjoni nimel kaks ja pool aastat transpordipoliitika teemal Vene juhtkonnaga kõnelusi pidanud. «Eesti-Vene suhted sõltuvad meie sisemisest tugevusest. Venemaale ei tohi iialgi pugeda – niipea, kui katsud teha midagi sellist, et Venemaale meeldida, oled kohe out, siis sinuga enam ei räägita. Pead olema kindel oma positsioonides ja neid väljendama,» andis ta retsepti Venemaaga suhtlemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles