Venemaa on valmis suhete katkestamiseks NATOga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev (vasakul) ja Venemaa esindaja NATOs Dmitri Rogozin (paremal).
Venemaa president Dmitri Medvedev (vasakul) ja Venemaa esindaja NATOs Dmitri Rogozin (paremal). Foto: AP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev kinnitas täna, et riik on valmis NATO sanktsioonideks ja ta ei karda suhete katkestamist alliansiga.


«Me oleme valmis aktsepteerima mis tahes otsust, isegi kuni suhete täieliku peatamiseni,» ütles Medvedev täna Sotšis toimunud kohtumisel Dmitri Rogoziniga, kes on Venemaa esindajaga NATO juures, vahendas Reuters.

Medvedev lisas, et suhete katkestamine NATOga oleks keeruline, kuid täpsustas, et Venemaa suhted alliansiga on Gruusia konflikti tõttu «teravalt halvenenud».

Venemaa kindralstaabi juhataja asetäitja Anatoli Nogovitsõn süüdistas NATOt olukorra pingestamises Musta mere piirkonnas, kus tema väitel viibib üheksa välismaist alust. 

USA Kongressi esindajad kinnitasid väljaandele The Financial Times, et USA president George Bush võib teha ettepaneku lõpetada Venemaaga aatomienergiakoostöö, mis on järjekordne märk Venemaa ja USA suhete halvenemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles