USAs muutusid mustanahalise nooruki mõrva vastased protestid rüüstamislaineks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüstaja täna öösel Fergusoni linnas West Florissanti avenüül, käes ilutarvete poest kätte saadud kaup.
Rüüstaja täna öösel Fergusoni linnas West Florissanti avenüül, käes ilutarvete poest kätte saadud kaup. Foto: SCANPIX

USA Missouri osariigi Fergusoni linnas, kus kestavad mitmendat päeva politseivägivalla vastu suunatud rahutused, rüüstasid vandaalid täna öösel poode.

St. Louis eeslinna elanikke ärritas politsei teade, et 18-aastane relvitu mustanahaline Michael Brown, kelle politseinik 9. augustil päise päeva tänaval maha lasi, oli enne seda varastanud poest karbi sigareid hinnaga 49 dollarit.

Ferguson politseiülem Thomas Jackson avalikustas Browni tulistaja. Selleks on neli aastat politseis teeninud ühegi eksimuseta 28-aastane Darren Wilson.

Ilmnes aga, et patrullautos istunud valge korravalvur ei teadnud poeröövist midagi, vaid peatas Browni sellepärast, et too kõndis keset teed ja häiris liiklust.

Fergusoni elanikud tulid eile taas tänavatele politseivägivalla vastu protestima. Suur ja rahulik meeleavaldus lõppes südaöö paiku, aga pärast seda hakkasid jõugud poode rüüstama.

Politsei lasi mõnes piirkonnas käiku pisargaasi ja suitsupommid, kuid enamasti vaatasid märulivarustuses ja soomusautodega korravalvurid meedia andmetel rüüstamist eemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles