Soome president edastas Putinilt Porošenkole salastatud sõnumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin surus üleeile Soome presidendi Sauli Niinistöga pärast Sotšis antud pressikonverentsi kätt.
Vene president Vladimir Putin surus üleeile Soome presidendi Sauli Niinistöga pärast Sotšis antud pressikonverentsi kätt. Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö pidas pärast naasmist kohtumistelt Vene presidendi Vladimir Putiniga ja Ukraina presidendi Petro Porošenkoga Helsingi lennujaamas pressikonverentsi. Nii Sotšis kui Kiievis pidas ta oma ametivendadega kolmetunniseid läbirääkimisi, Putiniga üleeile ja Porošenkoga eile.

Niinistö sõnul näitas visiit talle, et avatud arutelu ja suhtlemise järele on selge vajadus. Ta märkis ka, et mõlemad presidendid palusid tal jätkata oma pingutusi suhtlemisel. Ta lisas, et edastas Putinilt Porošenkole sõnumi, kuid selle sisu avaldamiseks tal õigust pole.

Niinistö lisas, et enamik Ukraina kriisile pööratavat tähelepanu keskendub võitlemise lõpetamisele, kuna selle käigus saab inimesi surma. Sellegipoolest rõhutas ta, et vaenupooled on alles alustamas samme lahenduse suunas.

«Võitluse jätkumine on suurimaks riskiks,» sõnas ta.

Niinistö rõhutas ta selgelt, et tema rahuvahendaja rolli ei otsi, kuid lisas, et Soome on valmis igasuguseks pingutuseks, mis aitaks kriisi lahendada.

Soome president lõpetas eilse pressikonverentsi sõnadega, et kavatseb veel sama päeva sees teha mitmeid telefonikõnesid sees- ja väljaspool Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles