Sünnipäevapeolist raskelt vigastanud mehed pääsesid vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sünnipäevapeo lõpetuseks kaaspeolise rängalt läbi peksnud kaks noormeest pääsesid vanglasse minekust, kui Harju maakohus mõistis neile reedel tingimisi karistused.

Süüdistuse kohaselt puhkes 20-aastasel Greggil ja temast kaks aastat vanemal Andreasel mullu 2. veebruari öösel kella 4 ajal sünnipäevapeolt lahkudes konflikt samas seltskonnas viibinud 24-aastase mehega ning nad peksid teda Tallinnas Õle tänava maja hoovis jalgadega. Kannatanu sai vägivalla tagajärjel roidemurrud, millega kaasnes tüsistusena kopsuvigastus.

Samuti süüdistas prokuratuur Greggi selles, et mullu 26.-27. aprillil joonistas ta purjuspäi koos ühe teise noormehega Tallinnas Mulla tänaval koolimaja fassaadile, raamatukogu ustele ja akendele ning hoovimaja ja ujula seintele aerosoolvärviga vulgaarseid sõnu ja kujundeid. Sodimisega tekitasid noormehed kinnisvarahaldusfirmale 5550 eurot kahju, millest kindlustus hüvitas üle poole.

Reedel mõistis Harju maakohus Greggi ja Andrease süüdistuse raske tervisekahjustuse põhjustamises ning Andrease ka võõra vallasasja rikkumisega olulise kahju tekitamises. Gregg ja Andreas said mõlemad kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajag. Ühtlasi tuleb neil maksta sundraha, hüvitada menetluskulud ning Greggil tasuda kannatanule ka 1581 eurot.

Mõlemad süüdistatavad olid varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles