Esimesed 16 Vene humanitaarabiveokit jõudsid kontrolliks Ukraina piirile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed 16 Vene humanitaarabiveokit jõudsid Ukraina piirile.
Esimesed 16 Vene humanitaarabiveokit jõudsid Ukraina piirile. Foto: SCANPIX

Vene humanitaarabi transportivast konvoist jõudsid esimesed 16 veokit täna Ukraina piirile, kahe riigi diplomaadid valmistuvad aga piiriületuse tingimustes ja võimalikus relvarahus kokku leppima.

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ja tema Vene ametivend Sergei Lavrov kohtuvad Berliinis Saksa ja Prantsuse esindajate juuresolul läbirääkimisteks. Reedel teatas Ukraina president Petro Porošenko, et Ukraina hävitas Venemaalt riiki sisenenud sõjaväemasinad.

Eile saavutatud kokkuleppe järgi lubab Ukraina Rahvusvahelise Punase Risti komitee (ICRC) järelevalve all Vene abi piirist üle Ida-Ukrainasse. ICRC sõnul asuvad nad varsti veokite sisu kontrollima.

«Ukraina ja Vene piirivalvurid ja tolliametnikud on nõustunud kontrollima piiril esimest osa humanitaarabist,» teatas telefonitsi Bloombergile ICRC pressiesindaja Galina Balzamova. «Punane Rist võtab sellest osa. Sõidukite kontroll algab varsti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles