Assange võib anda end politsei kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud Londonis asuva Ecuadori saatkonna juures.
Briti politseinikud Londonis asuva Ecuadori saatkonna juures. Foto: SCANPIX

WikiLeaksi asutaja Julian Assange, kes on varjanud end kaks aastal Ecuadori Londoni saatkomnas, võib anda end politsei kätte, kirjutas täna uudisteportaal The Local.

Briti ajakirjanduse teatel on austraallase tervis vilets ning ta vajab südame- ja kopsuprobleemide tõttu haiglaravi. Oodatakse, et Assange annab lähemal ajal koos Ecuadori välisministri Ricardo Patinoga pressikonverentsi.

Patino süüdistas pühapäevases usutluses ajalehele The Guardian Briti valitsust Assange´i inimõiguste rikkumises.

«Oleme teinud ettepanekuid ja esitanud dokumente, Briti valitsuse poolt oleme näinud vastuseks vaid turvameetmete tugevdamist, et Julian Assange ei saaks saatkonnast lahkuda. Olukorra diplomaatiliseks lahendamiseks puudub Londoni poolt igasugune poliitiline tahe ja konkreetsed sammud,» ütles Ecuadori välisminister.

«Kogu maailm teab, et Assange´i inimõigusi on rikutud.»

Assange varjab end saatkonnas, et vältida väljaandmist Rootsile, kus teda soovitakse küsitleda seoses kahtlustusega vägistamises ja seksuaalses ahistamises. Assange eitab süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles