Moskva kohus mõistis kolm Bolotnaja juhtumi aktivisti vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Gaskarov (keskel) täna kohtus, kus ta mõisteti süüdi 6. mail 2012. aastal Bolotnaja väljaku sündmustest osavõtmise eest.
Aleksei Gaskarov (keskel) täna kohtus, kus ta mõisteti süüdi 6. mail 2012. aastal Bolotnaja väljaku sündmustest osavõtmise eest. Foto: SCANPIX

Moskva kohus mõistis täna kolmele aktivistile kuni 3,5-aastase vanglakaristusi, kokku mõisteti kaks aastat kestnud protsessil president Vladimir Putini tagasivalimise järel puhkenud meeleavalduste eest vanglakaristus 13 kohtualusele.

Moskva Zamoskvoretski rajoonikohus mõistis täna Aleksei Gaskarovile ja Aleksandr Margolinile massirahutustes osalemise ja võimuesindaja vastu vägivalla kasutamise eest kolme ja poole ning Ilja Gušinile kahe ja poole aastase vangistuse. Natalja Sussina mõisteti samas kohtuasjas tingimisi vangi.

Kohtualuste advokaat Sergei Pantšenko ütles, et kaebab otsuse edasi, kuigi kohtuniku määratud karistus oli veidi leebem kui prokuröri nõutud neli aastat vangistust.

Meeleavalduste korraldajad Sergei Udaltsov ja Leonid Razvozžajev kannavad mõlemad 4,5-aastast vanglakaristust. Amnesty International on nimetanud kogu kohtuprotsessi poliitiliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles