Riik õhutab mehi lapsega koju jääma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos lapsehoolduspuhkusele jäävate meeste arvuga kasvaks ka sooline võrdõiguslikkus, usub sotsiaalministeerium.
Koos lapsehoolduspuhkusele jäävate meeste arvuga kasvaks ka sooline võrdõiguslikkus, usub sotsiaalministeerium. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium leiab, et kui rohkem mehi jääks lapsehoolduspuhkusele, kasvataks see ühiskonnas soolist võrdõiguslikkust.

«Soolist võrdõiguslikkust tööturul aitab saavutada see, kui rohkem mehi otsustab jääda lapsehoolduspuhkusele,» seisab ministeeriumi koostatud brošüüris «Naised ja mehed: võrdsed õigused, võrdne vastutus».

Ministeeriumi hinnangul aitaks meeste lapsehoolduspuhkusele jäämise senisest laiem levik muuta arusaamu mehe ja naise rollidest.

«Tööandja ei saaks siis automaatselt eeldada, et just naistöötaja ei saa end nõutaval määral tööle pühendada, ning nõnda on ta sunnitud tööle värbama ja ametiredelil edendama töötajaid eelkõige nende teadmiste ja oskuste, mitte soo alusel,» selgitatakse brošüüris.

Praegu peavad tööandjad lapsega koju jäävat meest pigem normist kõrvale kalduvaks erandiks, kes pole tööle piisavalt pühendunud, märgib ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles