Iisrael ja palestiinlased pikendavad relvarahu 24 tunni võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina perekond oma sõjategevuses purustatud kodu ees. Kuu aja jooksul on sõjalises operatsioonis saanud viga 10 196 inimest.
Palestiina perekond oma sõjategevuses purustatud kodu ees. Kuu aja jooksul on sõjalises operatsioonis saanud viga 10 196 inimest. Foto: SCANPIX

Iisraeli ja Palestiina läbirääkijad jõudsid esmaspäeva õhtul mõni tund enne kehtiva vaherahu aegumist kokkuleppele relvarahu pikendamises 24 tunni võrra, teatasid Egiptus ja kõrge Palestiina ametnik.

Kehtiv viiepäevane relvarahu saanuks ümber kohaliku aja järgi keskööl vastu teisipäeva (Eesti aeg sama).

«Osapooled on jõudnud kokkuleppele 24-tunnises relvarahus,» ütles Palestiina delegatsiooni ametnik Kairos.

Tema sõnul on relvarahu eesmärk anda delegatsioonidele lisaaega tööks pikaajalise relvarahu kallal.

Egiptuse ametlik uudisteagentuur MENA kinnitas «Egiptuse ametlikku avaldust» edastades relvarahu pikendamist.

«Palestiinlased ja iisraellased on jõudnud kokkuleppele relvarahu pikendamises 24 tunni võrra, et jätkata pooleliolevaid läbirääkimisi,» seisis avalduses.

Iisrael alustas 8. juulil Gaza sektoris sõjalist operatsiooni Protective Edge, milles on Palestiina ametnike sõnul surma saanud 2016 ja viga 10 196 inimest. Iisrael on kaotanud 64 sõdurit ja kolm tsiviilisikut.

Palestiina äärmusrühmitus Hamas nõuab Iisraelilt 2007. aastal Gazale kehtestatud blokaadi lõpetamist. Iisrael on öelnud, et aitab Gazat üles ehitada vaid juhul, kui enklaav täielikult desarmeeritakse.

Hamas ja väiksem Gaza sektoris tegutsev Palestiina äärmusrühmitus Islamidžihaad keelduvad relvi loovutamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles