Leedu toetab Kiievi rahupüüdlusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite.
Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė avaldas täna hommikul kohtumisel Ukraina ülemraada esimehe Oleksandr Turtšõnoviga toetust Kiievi püüdlustele riigi idaosas stabiilsust taastada ning kutsus Ukrainat ratifitseerima assotsiatsioonilepet Euroopa Liiduga.

«President väljendas kindlat toetust Ukraina püüdlustele taastada rahu ja stabiilsus riigi idaosas,» edastas Grybauskaitė pressiteenistus.

Grybauskaitė rõhutas kohtumisel, et väga tähtis on ratifitseerida assotsiatsioonilepe enne septembri lõppu ja jätkata alustatud reforme.

Ühtlasi avaldas Leedu riigipea lootust, et erakorralised ülemraadavalimised tulevad vabad ja ausad ning aitavad stabiliseerida olukorda Ukrainas.

«President osutas, et Venemaa mis tahes ühepoolne tegevus Ukraina territooriumil, isegi kui see toimub humanitaarabi osutamise sildi all, on rahvusvahelise õiguse rikkumine. Abi Ukrainale peab käima Punase Risti või mõne teise rahvusvahelise organisatsiooni kaudu ning üksnes pärast kooskõlastust antud riigi valitsusega,» on öeldud riigipea pressiteenistuse teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles