Iltalehti: Peterburi toidupoodides haigutab tühjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania singid rippusid Peterburi ühe toidupoe aknal veel 13. augustil.
Hispaania singid rippusid Peterburi ühe toidupoe aknal veel 13. augustil. Foto: SCANPIX

Venemaa kehtestatud sisseveokeeld Euroopa Liidust ja Ameerika Ühendriikidest pärit toiduainetele paistab juba silma Peterburis, kus elab ligi viis miljonit inimest.

«Kala, kana, aedviljade ja puuviljadega paistab peagi olema finito (itaalia keeles lõpp),» rääkis Iltalehtile Neevalinnas puhkav soomlane.     

Mees saatis ajalehele oma sõnade kinnituseks mitu fotot, mis on tehtud Moskovskaja tänava lähistel asuvas marketis, mis jääb kesklinna naabrusesse. Sama pilt vaatab vastu O’KEY ketti kuuluvates kauplustes.

Tuusulast pärit mehe venelastest sõprade väitel on riik kinnitanud, et hinnad ei tõuse ja kaupa on piisavalt. Tema arvates on tegelikkus vastupidine.

«Sain aru, et liha maksab palju ega kuulu tavaliste venelaste menüüsse. Teisiti on kana ja kalaga, mida inimesed ostavad, sest need on odavamad. Sanktsioonid tabavad kindlasti kõige tugevamalt vaesemaid inimesi,» rääkis ta.  

Fotosid tühjadest lettidest näeb siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles