Rõivas: NATO tippkohumine toob Eesti julgeolekule kindlasti edasimineku

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivase sõnul töötab Eesti valitsus selle nimel, et NATO tippkohtumine Walesis tooks selged otsused liitlaste kohaloleku jätkamiseks ning suurendamiseks ning ta avaldas veendumust, et Eesti saavutab Walesis selle eesmärgi.

Rõivase sõnul on ta tippkohtumise eel arutanud sel teemal nii Saksamaa kantsleri Angela Merkeli, Prantsusmaa presidendi François Hollande, Suurbritannia peaministri David Cameroni kui teiste Euroopa liidritega.

«Kindlasti on see üheks peateemaks ka meie kohtumisel Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obamaga. Ettevalmistused tippkohtumiseks kulgevad plaanipäraselt ning olen kindel, et saavutame Walesis olulise edasimineku nii Eesti kui Euroopa julgeoleku suurendamisel,» ütles Rõivas valitsuse pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Rõivase kinnitusel liigub Eesti järjekindlalt liitlaste nähtava kohaloleku suurendamise eesmärgi suunas. Ta märkis, et viimased kuud on toonud Eestisse nii NATO õhuturbemissiooni kui USA maaväe roteeruvate üksuste kohaloleku.

NATO tippkohtumine Walesis toimub 4.- 5. septembril.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles eile Riias visiidil olles, et NATO jääb vaid sammu kaugusele Ida-Euroopasse alaliste väeüksuste paigutamisest, et vältida täieliku seisaku tekkimist suhetes Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles