Peskov ei kommenteerinud autode võimalikku sisseveokeeldu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhiuued BMWd Saksamaal Miesbachis.
Uhiuued BMWd Saksamaal Miesbachis. Foto: SCANPIX

Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov keeldus kommenteerimast infot selle kohta, et valitsus on juba töötanud välja rida meetmeid, mis puudutavad tööstustoodangu sisseveokeeldu Euroopa Liidust ja Ameerika Ühendriikidest.    

Samas kinnitas ta Venemaa valmisolekut võtta kasutusele täiendavaid abinõusid, kui lääs peaks jätkama destruktiivset praktikat, vahendas RIA Novosti.  

«Töötatakse läbi erinevaid variante. Me oleme mitu korda öelnud, et Venemaa ei poolda nö sanktsioonide keeles rääkimist, pole olnud selle initsiaatoriks. Juhul, kui meie partnerid jätkavad ebakonstruktiivset ja destruktiivset praktikat, siis töötatakse küll välja täiendavad abinõud,» rääkis ta.        

Eile kirjutas ajaleht Vedomosti, et ametivõimud valmistasid ette lisaabinõud, mis on suunatud lääne kehtestatud sanktsioonide vastu. Nende seas on tööstuskaupade sisseveo piiramine, kinnitasid väljaandele kaks riigiametnikku.   

Vedomosti allikad oletasid, et üks võimalik lisaabinõu võib olla välismaiste autode impordikeeld ja teine medikamentide sisseveo piiramine.  

Võimalikest kaitseabinõudest rääkis 7. augustil peaminister Dmitri Medvedev. «Me oleme põhimõtteliselt valmis kehtestama kaitseabinõusid lennukiehituses, autotööstuses ja teisteski tööstusharudes,» rääkis ta tookord.    

Valitsusjuhi sõnul tuleks seda teha arukalt. «Valitsus saab aru, kuivõrd oluline on koostöö selles valdkonnas. Kuid loomulikult me hindame reaalselt ka oma võimalusi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles