Laaneots: Merkel esindab Saksamaa, mitte NATO seisukohti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukindral ja endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots
Erukindral ja endine kaitseväe juhataja Ants Laaneots Foto: Peeter Langovits

Endine kaitseväe juhataja erukindral Ants Laaneotsa sõnul üllatas teda Saksamaa liidukantsler Angela Merkeli avaldus, mis välistas NATO alaliste basside paigutamise Balti riikidesse, kuid ta usub, et Merkeli vastuseisust hoolimata otsustavad valitsusjuhid NATO tippkohtumisel saata Balti riikidesse täiendavad väeüksused.

«Kõigepealt peame me silmas pidama, et Merkel on poliitik. See tähendab, et ilmselt on ta ka praegu väga tugeva poliitilise ja Saksa ärimeestelt tuleva surve all, sest nemad kaotavad Venemaal oma äris sadu miljoneid eurosid,» ütles Laaneots ERRi uudistele.

«Ta esindab Saksamaa, mitte NATO seisukohti,»  jätkas ta.

Laaneots tõdes, et Merkeli avalduse põhjal võib arvata, et Saksamaa lähiajal Baltimaadesse oma üksusi ei saada, kuid vähemalt praegu ei ole küll mingit alust karta või lausa paanikasse sattuda, arvates, et see tähendab, et Baltimaid jäetakse ülimalt agressiivse Venemaaga üksi silm-silma vastu seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles