Reinsalu: me ei saa nõustuda Merkeli väljaöelduga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liige ja IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles, et praeguses olukorras peab Eesti seisukoht olema ühemõtteline ja selge: me ei saa nõustuda Saksamaa kantsleri Angela Merkeli väljaöelduga.

«Meie eluline julgeolekuhuvi on astuda reaalseid samme, et praegust julgeolekudefitsiiti tasakaalustada ja selleks on vajalik liitlaste püsiv kohalolek alaliste üksuste näol Baltikumis ja Poolas,» sõnas Reinsalu pressiesindaja vahendusel.

Endise kaitseministri sõnul on tähtis, et valitsus annaks selle sõnumi meie kõigile liitlastele edasi ja ei jääks oma seisukohas ebamääraseks. «Peame oma seisukoha konkreetselt ja selgelt välja ütlema nii avalikult kui läbi diplomaatiliste kanalite.»

«Eesti huvi on, et NATO Walesi tippkohtumine annaks kinnituse sellele, et NATO on valmis muutunud julgeolekuolukorras paigutama Baltikumi alalised üksuses. Samuti peab see olema meie sõnum Obamale tema visiidil Eestisse,» lisas ta.

Merkeli sõnul jääb NATO vaid sammu kaugusele Ida-Euroopasse alaliste väeüksuste paigutamisest, et vältida täieliku seisaku tekkimist suhetes Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles