Ukraina põgenikekonvoi ellujäänu: sõitsime valge lipu all

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina väed
Ukraina väed Foto: SCANPIX

Rünnakus Ukraina põgenikekonvoile hukkus üleeile vähemalt 17 inimest ning kuus sai vigastada. Ellujäänud kirjeldasid selle rünnaku täpsemaid üksikasju.

Rünnak, mille paljud ohvrid põlesid väidetavalt elusalt, leidis aset umbes 13 kilomeetri kaugusel separatistide tugipunktist Luganskist, vahendas The Telegraph.

Kiievi sõnul olid põgenike sõidukite küljes valged lipud, kuid seda saatsid mõned Ukraina sõjaväemasinad, mistõttu võis konvoi sihtmärgiks muutuda.

Rünnaku kohta puuduvad fotod ja videod ning mõlemad konflikti osapooled süüdistasid selle korraldamises üksteist. Ukraina kaitseministeerium avaldas aga video, millel on näha rünnakus ellujäänud põgenikke.

Üks keskealine mees rääkis, et sõdurid aitasid elanikel piirkonnast põgeneda. «Panime end valmis nii kiiresti kui saime ning siis viidi meid ära,» kirjeldas ta. «Ristmikul ootas meid teine sõiduk. Me pöörasime ning järgnesime sellele ja siis lendas mürsk täpselt selle sõiduki peale ja tabas ka põgenikke ning lõikas sõiduki pooleks.»

«Me sõitsime valge lipu all,» lisas mees.

Kaamera ees rääkis ka üks naisterahvas, kelle sõnul tabas mürsk sõidukit, milles oli umbes 15 inimest ning šrapnell lendas teise suunas.

Separatistid eitasid põgenikekonvoi ründamist ja väitsid, et selle taga on valitsusväed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles