Iisraeli siseminister õigustab rünnakut: Hamasi võitlejate juht väärib surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi sõjaväelise tiiva juhi Mohammed Deifi kodust jäi Gaza linnas alles vaid kivipuru ja haigutav kraater, rünnakus hukkusid tema naine ja väike poeg.
Hamasi sõjaväelise tiiva juhi Mohammed Deifi kodust jäi Gaza linnas alles vaid kivipuru ja haigutav kraater, rünnakus hukkusid tema naine ja väike poeg. Foto: SCANPIX

Iisraeli siseminister õigustas täna Gaza sektoris toime pandud rünnakut, milles hukkus Hamasi sõjaväelise liidri Mohammed Deifi naine ja laps, kinnitades, et tegemist oli täiesti põhjendatud sihtmärgiga, sest Deifi väärib surma.

«Mohammed Deifi väärib surma just nagu Osama bin Laden. Ta on mõrtsukas ja kuni meil on selleks võimalus, proovime teda tappa,» rääkis siseminister Gideon Saar raadioeetris.

Seni ei ole päris selge, kas ka Deif rünnakus hukkus või viga sai. Esialgu teatas Gaza päästeteenistuse esindaja Ashraf al-Qudra, et kuuekorruselise maja purustanud rünnakus Gaza City Sheikh Radwani piirkonnas hukkus kolm inimest – nende seas tuvastamata meesisik. Hiljem teatati aga, et hukkunuid oli kaks.

Hukkunute seas olid Deifi teine naine 27-aastane Widad ja tema seitsmekuune poeg Ali. Täna leidsid päästetöötajad Quadra teatel rusude seest ka 48-aastase naise ja 14-aastase poisi surnukehad.

Pealtnägijate sõnul tulistati hoone pihta vähemalt kolm raketti ning majast jäid alles vaid kivipuru ja väändunud metallkarkass.

Deif määrati Hamasi sõjalise tiiva juhiks 2002. aastal, mil tema eelkäija Salah Shehade hukkus Iisraeli rünnakus. Iisraeli väed heitsid Shehade kodule terve tonni kaalunud pommi.

Deif on seni pääsenud juba viiest tapmiskatsest. Iisrael näeb teda 2000. - 2005. aasta niinimetatud teise intifada ajal toime pandud enesetapurünnakute taga tegutsenud ajuna ning peab Deifi otseselt vastutavaks kümnete tsiviilelanike hukkumise eest.

Iisraeli sõjavägi teatas, et korraldas eile Gaza sektoris 60 õhurünnakut ning Palestiina tulistas Iisraeli territooriumi suunas üle 80 raketi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles