Rootsi kohus mõistis Eesti elanikud ärimehe mõrvas süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Rootsi Västmanlandi ringkonnakohus mõistis esmaspäeval neljale Eestiga seotud inimesele ärimees Thomas Gröndahli mõrvamise eest erineva pikkusega vangistuse, kirjutab Aftonbladet.

Kohus mõistis Eestis elanud Armeenia kodaniku Arkadi (31) süüdi ärimehe tapmises ja määras talle karistuseks eluaegse vanglakaristuse.

Tapetud ärimehe abikaasa Ksenia ja tema õe Valentina (22) tunnistas kohus süüdi mõrvaplaani koostamises ja ettevalmistamises ning mõistis neile mõlemale kümneaastase vangistuse. Nii Ksenia kui ka Valentina on Eesti kodanikud.

Eestis elanud Venemaa kodaniku Zinaida (46) mõistis kohus süüdi mõrvale kaasa aitamises ja karistas teda üheaastase vangistusega.

Eluks ajaks vangi mõistetud Arkadi üritas kohtuprotsessil kogu süü enda peale võtta ja väitis, et tema tappis Thomas Gröndahli omal algatusel kättemaksuks selle eest, et ta lasi oma naisel teha abordi. Kohus armeenlase juttu ei uskunud ja leidis, et mõrva taga on neli inimest, kes sooritasid kuriteo ärimehe vara omastamise eesmärgil.

Harju maakohus loovutas Arkadi, Zinaida ja Valentina Rootsile mullu septembri lõpus. Ärimehe abikaasa Ksenia oli alates mullu 8. septembrist Rootsis vahi all.

Kuriteo uurimiseks moodustati Eesti ja Rootsi ühine uurimisrühm, kuhu Eesti poolt kuulus lisaks riigiprokuratuurile ka keskkriminaalpolitsei.

45-aastane ärimees Thomas Gröndahl tapeti mullu 27. aprillil Kesk-Rootsis Fagersta linnas oma kodus, kus kurjategija tulistas teda kaela. Tapetu oli edukas naftaärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles