Toiduembargo tähendab mitmele riigile Vene turu jäädavat kaotamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola on hädas õuntega, mida pole kellelegi müüa. Üks Warssawi restoran jagab näiteks õunu tasuta, soovitades linnaelanikel neid süüa, et toetada Poola talunikke.
Poola on hädas õuntega, mida pole kellelegi müüa. Üks Warssawi restoran jagab näiteks õunu tasuta, soovitades linnaelanikel neid süüa, et toetada Poola talunikke. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Mitmed riigid, kust toiduainete import Venemaale on praegu keelatud, ei saa toiduembargo lõppedes oma endisi positsioone Venemaa turul tagasi, sest nende koha hõivavad teised riigid.

Venemaa toiduainete ohutuse järelevalveorgani Rosselhoznadzori juht Sergei Dankvert ütles täna Moskvas Kreeka asjuri Gerasimos Davarisega kohtudes, et Venemaa Kaug-Ida oli USA ja Kanada lihatarnetest kriitiliselt sõltuv. Nüüd on nende koha hõivanud sealihatarned Hiinast ning Ameerika ja Kanada tarnijatel pole lootustki Venemaa turule naasta.

India pakub suuri loomalihapartiisid, mis tähendab, et Venemaa pole huvitatud selle liha uuesti Austraaliast tarnima hakkamisest, ütles Dankvert.

Kogu Kreeka kaubaspektrit tahavad asendada teised riigid, näiteks Türgi. Ent sanktsioonide kadumise korral on Venemaa Dankverti sõnul huvitatud Kreeka ekspordist, mis ainuüksi piimatoodangu osas ületavat Balti riikide võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles