Ilves andis iseseisvuse taastamise tänukivi Kaitseliidule

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves andis Kadriorus iseseisvuse taastamise mälestuskivi Kaitseliidule, kivi võtsid vastu Kaitseliidu liikmed Jaan Tätte (vasakul) ja Raivo E. Tamm, kes viisid selle Kaitseliidu peastaapi.
President Toomas Hendrik Ilves andis Kadriorus iseseisvuse taastamise mälestuskivi Kaitseliidule, kivi võtsid vastu Kaitseliidu liikmed Jaan Tätte (vasakul) ja Raivo E. Tamm, kes viisid selle Kaitseliidu peastaapi. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves andis täna Kadrioru roosaias toimunud vastuvõtul iseseisvuse taastamise mälestuskivi Kaitseliidule.

«Just nüüd, suve lõpus 2014, on õige aeg ja koht anda 23 aastat tagasi Toompead kaitsnud rahnust lõigatud kivi tänuks ja tunnustuseks Kaitseliidule. Isamaaliste meeste vabatahtlikkusest taassündinud Kaitseliit on veerand sajandiga kasvanud mõttekaaslaste ühendusest, tugevaks ja hästikorraldatud riigikaitseliseks organisatsiooniks. Eesti kodanike vaba tahe on aga jätkuvalt Kaitseliidu selgrooks. See on üheks heidutuseks võimalikule agressorile,» lausus Ilves.

Ilvese sõnul on Kaitseliit kõigi organisatsioon ja riigikaitse on kõigi asi. «Siin ei loe kellegi staatus või tuntus, tähtis on soov ja oskused osaleda oma riigi kaitsmises. Ma tänan teid kõiki, head Kaitseliidu taastajad, tänased kaitseliitlased ja Kaitseliidu allorganisatsioonide liikmed,» märkis ta.

President avaldas heameelt selle üle, et Kaitseliidus on palju kultuurirahvast ajakirjanikest filmirežissöörideni, näitlejatest kirjanikeni.

Toompead kaitsnud rahnust lõigatud kivi võtsid vastu Kaitseliitu kuuluvad laulja Jaan Tätte ja näitleja Raivo E. Tamm, kes viivad selle Kaitseliidu peastaapi.

Varasematel aastatel on iseseisvuse taastamise mälestuskivi saanud Tallinna teletorni kaitsjad augustiputši ajal, Lagle Parek ja Heinz Valk, iseseisvusmeelne ülemnõukogu, iseseisvuse taastamise aegne ajakirjandus, muinsuskaitseliikumine ning isamaaliste laulude autorid Jüri Leesment ja Alo Mattiisen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles