USA lubab Pakistani Haqqani rühmituse juhtide leidjale kuni 30 miljonit dollarit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmituse asutaja Jalaluddin Haqqani (paremal) on praegu Talibani hõimusuhete minister, Kaardi teist serva hoiab üks tema poegadest, Naziruddin, kes tapeti möödunud aastal.
Rühmituse asutaja Jalaluddin Haqqani (paremal) on praegu Talibani hõimusuhete minister, Kaardi teist serva hoiab üks tema poegadest, Naziruddin, kes tapeti möödunud aastal. Foto: SCANPIX

USA suurendas Pakistanis baseeruva äärmusliku Haqqani võrgustiku juhtide tabamiseni viiva informatsiooni eest välja pandud preemiaid, teatas eile välisministeeriumi eriosakond.

Rühmituse juhi Sirajuddin Haqqani eest lubati varem viit miljonit dollarit, nüüd tõsteti see summa kümnele. Preemiad seati veel nelja võrgustiku juhi tabamiseni viiva info jagajatele. Viis miljonit dollarit on lubatud inimesele, kelle edastatud info viib Haqqani sugulaste Aziz Haqqani, Khalil al-Rahman Haqqani ja Yahya Haqqani tabamiseni. Sama suur summa on välja pandud rühmituse  suitsiidirünnakute korraldajaks peetava Abdul Rauf Zakiri tabamiseni viiva info eest.

Haqqani võrgustik on Al-Qaeda ja Afganistani Talibani liitlane, selle võitlejaid süüdistatakse arvukates piiriülestes rünnakutes Pakistanis asuvast Põhja-Waziristanist, muu hulgas 19 tundi kestnud USA Kabuli saatkonna piiramises 2011. aasta septembris. Rühmitust peetakse üheks kõige julmemaks rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) ründajaks Afganistanis.

USA välisministeeriumi andmetel lõi võrgustiku 1970ndate aastate lõpus Jalaluddin Haqqani, praegune juht Sirajuddin on tema poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles