«Patriootlikku kohust» täitvad Vene puhkajad peavad Krimmi minnes kümneid tunde järjekorras ootama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kertši väina Venemaa poolses sadamas.
Praamijärjekord Kertši väina Venemaa poolses sadamas. Foto: SCANPIX

Krimmi annekteerimisest saadik on Kreml kinnitanud, et Musta mere kuurortis puhkamine on venelaste «patriootlik kohustus», ent tegelikkuses ei pruugi selle täitmine sugugi lihtne olla.

Praegu, turismihooaja tipphetkedel, ootab Krimmi poolsaart Venemaaga ühendava Kertši väina praami järjekorras pidevalt tuhandeid autosid ning puhkajad peavad ootama järjekorras suisa kuni 40 tundi, kirjutab Raadio Vaba Euroopa. See on ainus moodus Krimmi saamiseks lisaks lendamisele.

Vene transpordiametnike sõnul on praegu Kertši väina mõlemale poole kogunenud pidevalt ligi 2000 sõidukit. Ühenduse peavad tagama viis praami.

Sooja ilma tõttu on paljud end juba rannarõivaste väele koorinud, teised otsivad varju. Suurt pahameelt tekitavad need, kes üritavad järjekorras trügida ja peetud on mitmeid kaklusi.

16. augustil nõudis kuumuses ootamine isegi ühe inimelu – 58-aastane mees suri ilmselt südamerabanduse tagajärjel. Kiirabi saabus tema jaoks pisut liiga hilja.

Rahuldamatu turistivoog on pannud Vene võime mõtlema, kuidas vähendada Krimmi suunduvate puhkajate voogu.

Föderaalse turismiagentuuri juhi Oleg Safronovi sõnul on üle koormatud juba ka Krimmi ja Venemaa vahet sõitvad lennuliinid. Safronovi sõnul eeldatakse, et Krimmi külastab sel aastal kolm miljonit Vene turisti.

Moskva on teatanud, et ehitab Krimmi poolsaare ja Venemaa vahele silla, ent selle valmimine võtab aastaid ja läheb maksma kuni seitse miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles