Porošenko võib järgmisel nädalal parlamendi laiali saata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidet Petro Porošenko.
Ukraina presidet Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Uue koalitsiooni moodustamise tähtaeg läheneb ning Ukraina president Petro Porošenko allkirjastab tõenäoliselt järgmisel nädalal parlamendi laialisaatmise ja erakorraliste valimiste läbiviimise seadluse, teatas täna tema nõunik Oleh Medvedev.

Medvedev rääkis Raadio Vabaduse venekeelses saates, et seadluse väljatulek järgmisel nädalal on 95 protsenti kindel, sest uue koalitsiooni moodustamiseks antud 30 päeva saavad täis, edastab ITAR-TASS.

Kuna mitte keegi ei kavatsegi uut koalitsiooni moodustada, saadab president parlamendi laiali, selgitas Medvedev.

UDARi ja Svoboda parlamendifraktsioonid teatasid 24. juulil, et astuvad koalitsioonist välja, sest koalitsioon ei suuda efektiivselt tööd teha. Ülemraada spiiker Oleksand Turtšõnov teatas samal päeval ametlikult, et koalitsioon Euroopa Valik lakkas olemast.

Ukraina põhiseaduse kohaselt on seejärel uue koalitsiooni moodustamiseks aega 30 päeva, kui seda ei tehta, saadab president parlamendi laiali ja kuulutatakse välja erakorralised valimised.

Uus parlament valitakse tõenäoliselt oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles