Loomapäästjaile toovad enim tööd kajakad, varesed ja kassid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Niinsalu

Põhja päästekeskuse nõndanimetatud loomapäästeüksus saab ööpäevas keskmiselt viis väljakutset, hättasattunuteks on tavaliselt kajakad, varesed ning ka kassid, kes peremehe nördimuseks puu otsast alla ei taha tulla.

Põhja-Eesti päästekeskuse Mustamäe komandos on loomade-lindude tarbeks tööl kahemeheline meeskond 24 tundi ööpäevas, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mustamäe komando meeskonna vanem Jüri Tamme ütles, et põhiliselt tuleb tegeleda kajakatega ning seda mitte ainult kuumal ajal, vaid ka külma ilmaga. «Linnud lendavad traatidesse linnas ja löövad tiiva puruks,» kirjeldas ta tüüpilist olukorda.

Praegune aastaaeg soosib ka kutseid linnupoegade juurde, kus päästjatel polegi muud teha, kui linnuhakatis lihtsalt õhku visata.

Loomaaeda veterinaari viidud tegelaste käekaigu kohta infot ei jagata, vastasel juhul loomaaia veterinaarid sellega ainult tegeleksidki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles