Rõivas: Reformierakond soovib ajateenistuses osalemist laiendada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas Foto: Margus Ansu / Postimees

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase sõnul on Reformierakonna eesmärk ajateenistuses osalemist laiendada, mitte vähendada, nagu tänastest uudistest lugeda võis.

«Praegu osaleb ajateenistuses kuni 3200 noort inimest aastas, samas on osal aastakäikudel noormehi kuni 9000. See ei ole hea, et kaks kolmandikku noormeestest jääb ajateenistusest eemale. Me peame otsima võimalusi, kuidas saaksid rohkemad inimesed ajateenistusest osa,» ütles Rõivas täna valitsuse pressikonverentsil.

Rõivas märkis, et dokument, millest jõudis ajateenistuse teema ajakirjandusse, on Reformierakonna valimisprogrammi töövariant.

«Lisaks me peame arutama, kuidas tekitada huvi kutselise teenistuses osalemise vastu ja kuidas kutsuda inimesi Kaitseliiduga liituma. Riigikaitse on meie ühine asi ja me peame leidma võimalusi, kuidas sellest osa saada,» ütles Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles