Kiirlaene välja petnud mees ei saa enne tähtaega vanglast vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tartu maakohus ei rahuldanud esmaspäeval kiirlaenude väljapetmise eest vanglakaristust kandva mehe taotlust vabastada ta enne tähtaega.

Ergo Arumäel ei ole kindlat elu- ja töökohta, samuti on ta saanud vanglas viibides distsiplinaarkaristuse, ütles Tartu maakohtu kohtunik Rutt Teeveer BNS-ile.

Kohus mõistis mullu septembris Arumäe (22) ja tema neli kuriteokaaslast süüdi tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja kelmuses ning mõistis neile karistused. Arumäe sai kohtu otsusel kaheaastase vanglakaristuse.

Arumäe ja tema kuriteokaaslased kasutasid süüdistuse järgi 2007. aasta oktoobrist kuni 2008. aasta aprilli lõpuni kuue kannatanu varastatud isikutunnistusi või passe ning üheksa kannatanu isiku- ja pangakontoandmeid.

Dokumente ja andmeid kasutati kannatanute nimel erinevatest kiirlaenufirmadest interneti teel kokku üle saja tuhande krooni ulatuses laenude võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles