Bioloog: Balti kett andis võimsa emotsiooni nii kehaliselt kui vaimselt

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Kull.



  
am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Kalevi Kull. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti bioloog ja semiootik Kalevi Kull ja tema abikaasa Tiiu meenutasid presidendi Eesti iseseisvuse taastamise päeva vastuvõtul, et Balti kett andis nii vaimselt kui ka füüsiliselt võimsa tunde.

«Meil oli terve hulk sõpru, kellega me koos Balti ketti läksime, osa neist olid väliseestlased Austraaliast,» rääkis Kalevi Kull ja lisas, et tol ajal käest kinni ketis seistes, oli tunne väga ülev, millega abikaasa täielikult nõustus.

«Seesugune ühendus, läbi käest kinni hoidmise, üle nii pika maa ja nii paljude kaaslastega, see oli ikka täiesti füüsiline, kehaline tunne,» meenutas Kalevi Kull ja lisas, et tema meelest täitis Balti kett oma eesmärgi toona kahtlemata.

«Praegu on aga hoopis teistsugused mõtted peas kui siis. Siis oli peamine see, et üle teatava läve jõuda, et saavutada mingisugune tasakaal, aga nüüd tuleb hoopis teisi mõtteid mõelda,» rääkis Kalevi Kull.

«Nüüd tuleb meil mõelda sellele, et see, kuhu me enam-vähem jõudnud oleme, et kuidas seda nüüd hoida ja sel on väga suur erinevus tollase ajaga.»

Küsimusele, missugune tunne neil Balti ketis seistes oli, vastas Kalevi Kull muiates: «Selline tunne oli, et see on ikka kindel värk!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles