Ukraina piirivalve alustas Vene abikonvoi inspekteerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina piirivalve alustas täna Donetski oblasti ja Venemaa Rostovi oblasti piiripunktis Vene humanitaarabikonvoi tolliprotseduure, teatas piirivalve pressiteenistus.

«Ukraina võimud alustasid kell 14.15 (Eesti aeg sama) Vene humanitaarsaadetise tolliprotseduure,» ütles pressiteenistus Interfaxile,

Kell 14.15 alustasid tolliametnikud esimese abiveoki läbivaatamist, täpsustas riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko.

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee (ICRC) Venemaa, Valgevene ja Moldova delegatsiooni esindaja Victoria Zotikova ütles varem, et kõik abi Ukrainasse toimetamise tingimused on täidetud.

«Meil olid teatud eeltingimused, millest me oleme korduvalt rääkinud. Me oleme veendunud, et praegu ei ole mingeid takistusi ja kõigist meie varem kehtestatud eeltingimustest peetakse kinni.»

«Meie oleme valmis, kui julgeoleku mõttes midagi erakorralist ei juhtu,» lisas ta.

Zotikova ütles, et ICRC eelrühm sõitis eile läbi tee, mida abi kohaletoimetamiseks kasutatakse.

«Meie eelrühm sõitis Ida-Ukrainasse, kontrollis tingimusi ja teeolusid, hindas üldist olukorda, lõi kontakte konvoi läbisõidu ettevalmistamiseks ning jagas meiega oma muljeid Luganskist.»

«Vastab tõele, et seal ei ole vett ega elektrit ja inimesed ei julge väljas käia. Nad ütlesid ka, et linna pommitamine jätkub,» lisas Zotikova, kelle sõnul on Luganski võimud abi vastuvõtmiseks siiski mõningaid ettevalmistusi teinud ning määranud kindlaks kohad, kus seda hakatakse jagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles