Venemaa taunib ELi katseid kolmandaid riike mõjutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigilipp.
Vene riigilipp. Foto: SCANPIX

Olukorras, kus Venemaa on keelustanud Euroopa Liidu riikide toiduainete impordi ja püüab suurendada nende importi kolmandatest riikidest, püüab EL neid riike mõjutada, et nad seda ei teeks, mis Venemaa välisministeeriumi hinnangul on taunitav, öeldakse Venemaa välisministeeriumi kodulehel.

Venemaa välisministeeriumi esindaja A. Lukaševitš ütles kommentaariks, et kui EL ei saa Venemaa embargo tõttu ise oma tooteid Vene turule eksportida, siis ei taha ta ka, et kolmandad riigid selle turuosa hõivaksid, ja püüab neid Ukraina argumendiga mõjutada. Nii tahab EL sisuliselt reserveerida selle turuosa endale ja mitte lubada teistel seda kasutada.

Venemaa leiab tema sõnul, et kolmandad riigid suudavad ise otsustada, kas nad tahavad neile pakutud ekspordivõimalusi kasutada või mitte.

Brüssel, mis armastab rääkida vabast konkurentsist majandus- ja kaubandussuhetes, ise vaevalt niisugusest väljavaatest loobuks. Venemaa jätkab aktiivseid jõupingutusi, et laiendada kaubandus- ja majandussuhteid Aasia ja Ladina-Ameerika riikidega, ütles Lukaševitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles