Tšiilis jäid tuhanded inimesed tipptunnil pimedasse metroosse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santiago metroo
Santiago metroo Foto: Wikipedia.org

Tšiilis Santiagos jäid eile tuhanded inimesed õhtusel tipptunnil kell 19.15 kohaliku aja järgi metroosse elektrikatkestuse tõttu lõksu.

Metrooreisijad ootasid pimeduses ligi 40 minutit enne kui metroo- ja päästetöötajad neid vagunitest välja aitama saabusid, edastab santiagotimes.cl.

Paanikasse sattunud inimesed püüdsid metroovagunitest välja pääseda, kuid see ei õnnestunud. Nad tagusid vastu uksi ja aknaid.

Paanikat suurendas asjaolu, et kinnistes vagunites oli palju inimesi ning hapnik hakkas otsa lõppema.

«Metrootöötajad ei osanud ohuolukorras abi anda. Me ei saanud aru, miks nad ei taha uksi avada,» lausus üks hätta sattunu hiljem meediale.

Viiendal metrooliinil tuli päästjatel päästa umbes 50 000 lõksu jäänud reisijat.

Metroorike tekitas probleeme ka bussiliiklusele, kuna bussid olid ülekoormatud ning paljud sõitjaid ei mahtunud peale.

Tšiili riikliku metroofirma Santiago Metro Company tegevjuht Alvaro Caballero sõnas, et sellise kestusega elektrikatksetusi tuleb aastast ette 5 – 8 korda.

Santiagos sõidab päevas metrooga üle kahe miljoni inimese.

Tšiili transpordi- ja telekommunikatsiooniminister Andrés Gómez-Lobo sõnas, et kogu Santiagos puudustas nüüdne elektrikatkestus umbes 100 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles