Ukraina lennukatastroofis hukkunud 20 malaislase maised jäänused jõudsid kodumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jõudis 20 Ukraina lennukatastroofis hukkunud malaislase põrm lõpuks kodumaale, kus võeti nad vastu vaikuseminuti ja riikliku leinapäevaga.

Ukrainas 17. juulil alla lastud Malaysia Airlinesi lennu MH17 pardal hukkunud 298 inimesest olid 43 Malaisia kodanikud.

Malaisia kuningas Abdul Halim Mu'adzam Shah, peaminister Najib Razak ja veel kümned kõrged ametnikud osalesid süngel tseremoonial Kuala Lumpuri rahvusvahelisel lennuväljal.

Valitsus palus, et riiklikul leinapäeval kannaksid ka riigi alamad musta. Riigitelevisioonis loeti ette koraani ja näidati lennukatastroofis elu kaotanud Malaisia kodanike fotosid.

Malaysia Airlinesi töötajad, kogunesid surnukehade vastuvõtmise tseremooniale. Paljud neist nutsid – kogu MH17 meeskond koosnes Malaisia kodanikest.

Malaislased väljendavad endi kurbust nii linnatänavatel kui sotsiaalvõrgustikes. Mikroblogimisvõrgustikus Twitter palusid mitmed malaislased, et pärast MH17 hukkunud kaasmaalaste koju jõudmist võiks lõpuks koju jõuda ka seni jäljetult kadunud lennu MH370 reisijad.

Kaks katastroofi Malaisia lennukitega, on jätnud jälje ka sisepoliitikasse ning rahva usaldus valitsuse suhtes on kõvasti langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles