Postimees käis eestlase disainitud imerattaga sõitmas

Merilyn Säde
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Disainer Indrek Naruski loodud käsitööna valmistatud jalgrattamudel «Viks» valiti BBC poolt maailma kümne kõige ilusama ratta hulka. Postimees käis vaatamas, kuidas ratas välja näeb ja mis selle eriliseks teeb.

Indrek Narusk on «Vikse» tootnud 2008. aastast ning disainitud jalgratta hind algab 1200 eurost. Jalgratast on võimalik osta erinevates suurustes ja värvides.

Naruski arvates teebki ratta eriliseks just selle disain. «Kui selline ratas kusagile parkida, siis on tore jälgida, kuidas inimesed sellele reageerivad,» rääkis Narusk.

Põhjus, miks Narusk seesuguseid omalaadseid jalgrattaid tegema asus, peitub selles, et mees tahtis disainida endale ratast, millega linnatänavatel mugav sõita oleks. «Kuna ma niikuinii tegelesin rataste disainimisega, siis mõtlesin, et teen endale ka midagi ja ega esialgu ei olnudki plaan seda mudelit müüma hakata,» sõnas disainer.

Naruski disainitud rattaga sõit tundus täpselt selline nagu disainer ka ise rääkis, et sõidul ratta erilisusest aru ei saagi, pigem on seda näha selle välimusest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles