Saaremaa vallad soovivad lõpetada nimesõja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa
Saaremaa Foto: Raigo Pajula

Saaremaal ühineda soovivad Lümanda, Kärla ja Kaarma vald tegid valitsusele ettepaneku lõpetada nimesõda ja panna uue ühendvalla nimeks Lääne-Saare vald.

«Kätte on jõudnud aeg, mil tuleb langetada otsus, kas kolm Saaremaa omavalitsust ühinevad 2014. aastal või mitte. Sotsiaaldemokraatide tekitatud patiseis ja vastutöötamine kohalike omavalitsuste otsustusõigusele on ilmingud, millega ei saa leppida. Me ei pea õigeks, et ühinemise sisuline eesmärk on taandatud poliitkempluseks, mis pidurdab piirkonna arengut,» kirjutasid kolme valla juhid oma pöördumises peaminister Taavi Rõivasele ja siseminister Hanno Pevkurile.

Nad kinnitasid, et kolm valda soovivad ühinemisprotsessiga edasi minna ning peavad mõttetuks pidada kohalikku elu arendamise asemel «nimesõda». «Seetõttu teeme ettepaneku kinnitada ühendvalla nimeks ühinemise komisjonide hääletamistel teisele kohale jäänud Lääne-Saare vald,» seisis kirjas.

Pöördumise allkirjastasid Lümanda valla nimel volikogu esimees Mart Maastik ja vallavanem Jaanika Tiitson, Kärla valla nimel volikogu esimees Ülar Tänak ja vallavanem Tiina Luks ning Kaarma valla nimel volikogu esimees Urmas Lehtsalu ja vallavanem Andres Tinno.

Valitsus ei ole siiani suutnud otsustada Saaremaa kolme valla ühinemist just nimeküsimuse tõttu. Seni soovisid vallad uueks nimeks võtta Saaremaa vald, kuid kolm ministrit olid selle vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles