Vene toll alustas humanitaarabikonvoi teise kolonni kontrollimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Izvarino piiripunktis lehvitas üks mees konvoile tervituseks Vene lippu ning tema kõrval väis näha naist, venekeelse tänuavaldusega.
Izvarino piiripunktis lehvitas üks mees konvoile tervituseks Vene lippu ning tema kõrval väis näha naist, venekeelse tänuavaldusega. Foto: SCANPIX

Vene tolliametnikud alustasid täna pärastlõunal Ida-Ukrainasse suunduva teise väidetavalt humanitaarabi vedava veokikolonni läbivaatamist, ütles tolliameti esindaja Rajan Faruškin.

«Donetski tollipunkti ametnikud on alustanud 34 KamAZ-veokist koosneva humanitaarkonvoi koorma läbivaatamist,» ütles ta.

Ukraina nõutud Rahvusvahelise Punase Risti Nõukogu (ICRC) eskorti konvoil ei ole, samuti ei ole autode sisu saanud näha Ukraina võimude esindajad. Uudisteagentuuri AFP teatel blokeeriti nende ligipääs veokitele.

Meediasse on jõudnud vaid pildid veoautodest, mis olid pooltühjad, täpsem sõltumatu info veokite sisu kohta puudub.

Veel 60 abikonvoi veoautot jõudis täna keskpäeval Venemaal Rostovi oblastis asuvasse Donetski piiripunkti.

Venemaa teatas täna, et on tüdinenud Kiievi loa ootamisest ning annab vastuolulisele humanitaarabikonvoile korralduse alustada liikumist separatistide käes oleva Luganski poole enne, kui abivajajate jaoks liiga hilja on.

Interfaxi korrespondendi teatel läbisid esimesed 34 Vene veokit varem reedel Ukraina Izvarine piiripunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles